29.08.2022 — 16:13

На Хмельниччині пройшли навчання для кандидатів у прийомні батьки

Усиновити дитину, яка перебуває на території України в умовах воєнного стану, можливо. Усиновлення проводиться в тих регіонах, де немає воєнних дій та працюють державні органи влади України, а також по відношенню до тих дітей, обставини життя батьків яких або інших родичів вдалося встановити.

Можливістю усиновлення дитини скористалися небайдужі люди, які взяли участь у навчанні для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, потенційні опікуни, піклувальники, усиновителі, що проходило в Хмельницькому обласному центрі соціальних служб. Тренінгові заняття проводилися 6 днів тричі на тиждень сертифікованими тренерами Хмельницького обласного центру соціальних служб – заступником директора Наталією Мельник та соціальним менеджером відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Тетяною Яцух.

Навчання проводилися в тренінговому форматі за міжнародною програмою «ПРАЙД». Майбутні батьки отримали розлогу інформацію про особливості сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, стилі виховання, вікові особливості розвитку дітей, етапи адаптації дитини в сім’ї, тощо.

Після проходження обов’язкового безкоштовного курсу навчання усім 18 батькам надана довідка з рекомендаціями, яка засвідчує проходження цього курсу і їхню готовність стати усиновлювачами, опікунами, прийомними батьками, в якій вказується кількість дітей, їх стать та вік.

Додаткова інформація для небайдужих людей:

Якщо людина хоче прихистити дитину, яка постраждала від воєнних дій, можна скористатися процедурою тимчасового влаштування. Вона передбачає перебування дитини в сторонній сім’ї до ухвалення рішення суду про подальше її влаштування.

Щоб тимчасово влаштувати дитину, можна безпосередньо звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання і заповнити відповідну заяву. Або ж заповнити анкету через Telegram-бот «Дитина не сама» (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot), подавши в електронному вигляді ваші дані.