02.09.2022 — 10:47

Фахівці ФДМУ у Хмельницькій області знайомлять інвесторів з приватизаційними активами

Обласна військова адміністрація спільно з Управлінням забезпечення реалізації повноважень ФДМУ у Хмельницькій області провели онлайн-зустріч з потенційними інвесторами, аби розповісти про можливості приватизації держмайна у 2022 році та нові правила, запроваджені Урядом для її активізації.

Світовий досвід вже давно продемонстрував, що держава не є ефективним власником. Саме тому уже декілька років в Україні відбувається приватизація різних об’єктів, що перебувають у державній власності. Це не лише значні надходження до бюджету, а й можливість для розвитку підприємств та використання майна, яке роками простоює та занепадає через відсутність інвестицій. За цей час є вже багато прикладів справжніх історій успіху, коли занедбані об’єкти перетворилися на прибуткові. На жаль, через війну приватизації було призупинено. Проте зваживши усі “за” та “проти”,  з 1 вересня Уряд вирішив відновити цей процес, а також спростив процедуру приватизації.

Отож під час наради перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та заступниця начальника Регіонального відділення – начальниця Управління Наталія Андрушко розповіли про старт приватизації з вересня, особливості процедури, що визначені останніми змінами до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», а також презентували Інвестиційне меню приватизації Хмельниччини, що містить більше 20 об‘єктів, які плануються до виставлення на аукціони в цьому році.

Як наголосили посадовці, всі, хто працюють сьогодні – наближають перемогу України. Тому такі заходи, як зазначена онлайн нарада, допомагають реалізувати одне з найважливіших на сьогодні завдань – створювати сприятливі умови для розвитку бізнесу та ефективної роботи усіх секторів економіки, незважаючи на війну.