31.08.2022 — 10:03

Нафтогаз: Своєчасна оплата за спожитий газ вкрай важлива для повноцінного функціонування критично важливої інфраструктури

Починаючи з 1 травня 2022 року, понад 10 млн українських домогосподарств, що були побутовими споживачами газу 23 регіональних газопостачальних компаній, коли вони опинилися в ситуації, коли їхні постачальники не могли виконувати свою функцію.

Для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану ТОВ “ГК “Нафтогаз” як постачальник “останньої  надії”  забезпечило постачання газу побутовим споживачам Хмельницької області. Надалі на підставі відповідних рішень Міністерства енергетики України та Оператора газотранспортної системи Україна – ОГТСУ) для захисту інтересів споживачів їх було включено до реєстру споживачів Товариства на умовах річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку – 7.96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

Клієнтський портфель у Хмельницькій області нараховує 440 тис домогосподарств. За перше півріччя 2022 року мешканці регіону спожили понад 32 млн куб. м. газу від ГК «Нафтогаз України». Наразі, мешканці Хмельницької області мають значну заборгованість перед ТОВ “ГК “Нафтогаз України” у розмірі 103 млн гривень.

Напередодні опалювального сезону накопичення боргів населенням Хмельницької області може негативно вплинути на проходження опалювального сезону в регіоні. Саме тому закликаємо всіх споживачів вчасно розраховуватися за спожитий газ, адже своєчасна оплата спожитих об’ємів вкрай важлива для повноцінного функціонування критично важливої інфраструктури.