06.09.2022 — 10:26

Хмельниччина налагоджує співпрацю з Сілезьким воєводством

Потужну підтримку у цей нелегкий час надає для нашої Хмельниччини та України загалом дружня Польща, яка з перших днів повномасштабного вторгнення російського агресора простягнула руку допомоги українському народу. Про це зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час он-лайн зустрічі з Якубом Хелстовським, маршалеком Сілезького воєводства (Województwo śląskie).

Співрозмовники обговорили питання двосторонньої взаємодії у галузях медицини та освіти, зокрема лікування та реабілітації військовослужбовців, які отримали травми, захищаючи Україну від російської навали.

“Наразі одним із актуальних є питання лікування та реабілітація військових, які отримали травми на війні, адже ми всі розуміємо, що варварські дії рашистів, бомбардування та обстріли територій нашої країни не проходять без травм та жертв як військовослужбовців, так і цивільного населення. Тож ми прагнемо забезпечити для них повноцінні умови для лікування та реабілітації, бо життя українців для нас – найвища цінність,” – зазначив Сергій Гамалій.

Також посадовець розповів про хід навчального процесу на Хмельниччині. Він зазначив, що в області відновлено офлайн  навчання не в усіх освітніх закладах, адже для цього у закладах мають бути створені безпечні умови для усіх учасників навчального процесу. Разом з цим, в область релоковано освітні заклади із тих регіонів, де зараз точаться військові дії. Для них створено належні умови для проведення навчання та проживання студентів.

У ході обговорення посадовці також обговорили можливість обміном досвідом між студентами, зокрема проведення спільних лекцій між українськими та польськими вишами.

Пан Якуб висловив переконання, що Україна переможе у цій війні, а Республіка Польща та польський народ й надалі допомагатимуть та підтримуватимуть українців в усіх сферах життєдіяльності.