07.09.2022 — 10:39

Фонд держмайна оголосив про проведення аукціонів з приватизації спиртзаводів на Тернопільщині

З 1 вересня у країні стартує програма приватизації за удосконаленими правилами та процедурами. Основними новаціями є зручність для інвесторів, зокрема, збереження дозволів, ліцензій та сертифікатів, які оформлені на державному підприємстві для нових власників без необхідності проходити процедуру їх отримання наново; мінімізація ризиків держави, зокрема, оплата за актив одразу відбуватиметься після аукціону до підписання договору, цифровізація процесів. Приватизація сприятиме залученню інвестицій, наповненню державного бюджету та збереженню і створенню робочих місць.

Уже 19, 20 та 21 вересня відбудуться аукціони з приватизації розташованих у Тернопільській області Кобиловолоцького МПД ДП “Укрспирт”, Марилівського МПД ДП “Укрспирт” та Борщівського МПД ДП “Укрспирт”.

Торги по Кобиловолоцькому МПД пройдуть 19 вересня зі стартовою ціною 25,23 млн грн; по Марилівському МПД торги призначені на 20 вересня зі стартовою ціною 54,32 млн грн.; по Борщівському МПД ДП” Укрспирт” – 21 вересня зі стартовою ціною 27, 56 млн грн.

Окрім сплати вартості об‘єкта, покупець зобов’язаний додатково перерахувати на рахунок ДП “Укрспирт” суму, рівну балансовій вартості (стартова ціна) для погашення боргів ДП “Укрспирт”, зокрема для сплати боргів по зарплатах працівників та перед бюджетом.

Кобиловолоцьке МПД було засновано у 1905 році, а модернізовано востаннє у 2016-му. Майно підприємства складається з понад 20 об’єктів нерухомості, 500 одиниць устаткування і 10 транспортних засобів. Площа земельних ділянок, на яких розташований завод, становить 36,95 га. Загальна площа будівель і споруд – 11 529,7 кв.м.

Вид продукції, яку здатен випускати завод, – спирт етиловий ректифікований. Виробнича потужність 2,67 тис.дал/добу.

Детальніше про об’єкт: https://cutt.ly/YCpUaTN

Марилівський об‘єкт ДП “Укрспирт” розташовано у селищі Нагірянка Чортківського району. Підприємство заснували у 1921 році, у 2018-му завод був модернізований.

Майно підприємства складається з понад 25 об’єктів нерухомості, 1400 одиниць устаткування і 12 транспортних засобів. Площа земельних ділянок, на яких розташований завод, становить 26,6 га. Загальна площа будівель і споруд – 12 793,3 кв.м.

Виробництво продукції на заводі тимчасово призупинено. Проте у стислі терміни можливо налагодити випуск спирту етилового ректифікованого та денатурованого спирту. Виробнича потужність 5,82 тис.дал/добу.

Детальніше про об’єкт: https://cutt.ly/QCpQyAO

Окреме майно Борщівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт” розташоване за адресами: Тернопільська обл., м. Борщів, пров. Січових Стрільців, 2; м. Борщів, вул. Степана Бандери, 140. Перелік складається з будівель, обладнання, рухомого та іншого майна.

Детальніше про об’єкт: https://bit.ly/3TSocVo

Реєструйтесь на участь в аукціоні та беріть участь у відновленні національної економіки!