13.09.2022 — 14:35

Хмельницька ОВА продовжує налагоджувати співпрацю з іноземними благодійниками

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України виникла потреба в допомозі українцям в Європі. Руку допомоги постраждалим від війни за кордоном простягнуло чимало громадських організацій та благодійних фондів, серед яких і NGO Асоціація DAMARK Іспанія, м. Валенсія. За цей час благодійники відправили в Україну більше ніж 350 тонн гуманітарної допомоги, значна частина якої надійшла і на Хмельниччину.

Також використовуючи всі свої можливості на території Іспанії, організація DAMARK відкрила соціально-психологічний центр для тимчасово переміщених громадян України,  організувала для українських біженців безкоштовні курси з вивчення іспанської мови, допомагає із розселенням та надає різну гуманітарну допомогу. Крім того, зусиллями членів організації та волонтерів виготовляються та передаються в Україну сотні квадратних метрів маскувальних сіток.

Днями в офісі організації відбулась зустріч волонтерів і керівництва DAMARK з позаштатним радником начальника Хмельницької ОВА Петром Лаврієнком, який вручив їм листи-подяки за плідну допомогу Україні від начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія та передав слова подяки за співпрацю та підтримку наших громадян.

Разом – ми обов’язково переможемо!