16.09.2022 — 14:13

Сергій Гамалій: Рятувальники – одна із найнеобхідніших і найскладніших професій

Щорічно 17 вересня своє свято відзначають ті, хто обрав небезпечну, але вкрай потрібну професію – рятівник.  Це люди відважні духом та серцем, їхній професіоналізм і постійна готовність до боротьби з викликами часу дають впевненість у тому, що кожен житель нашої області та країни, у разі лиха, не залишиться наодинці.

Тож сьогодні, напередодні Дня рятівника, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій привітав працівників Головного управління ДСНС у Хмельницькій області з їх професійним святом.

“Попри усі небезпеки ви завжди поряд, бо для вас людське життя – найвища цінність, – наголосив очільник області. – Ви дбаєте про безпеку наших громадян, приходите на допомогу у важку хвилину, а з першого дня війни стали на передову з ліквідації наслідків ворожих атак та розмінування території, які були в російській окупації.”

Подякувавши рятівникам за мужність, терпіння та професіоналізм, Сергій Гамалій вручив відзнаки Міністерства внутрішніх справ України та обласної військової адміністрації, а також сертифікат на обладнання, зокрема пневмокаркасний наметний модуль у комплекті з системою накачування повітря, освітлення та обігріву, потужний гідромолот для розбору завалів та рятувальних робіт, 2 сучасних металошукачі для пошуку вибухо-небезпечних предметів, і рятувальний човен з двигуном та причепом для транспортування та GPS ехолотом.

Зазначимо, з початку року в області ліквідовано понад 1400 пожеж, врятовано 84 людини, з них 6 дітей, групою піротехніків на Хмельниччині виявлено та знешкоджено більше 9 тисяч вибухонебезпечних предметів. Також рятувальниками-саперами Аварійно рятувального загону спецпризначення проводиться розмінування деокупованих територій, під час якого виявлено та знешкоджено більше 50 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Не зважаючи на час та життєві обставини – рятувальники області завжди перебувають у повній бойовій готовності, і кожен на своєму місці наближає нашу перемогу над ворогом.