17.09.2022 — 10:51

Сергій Гамалій з робочим візитом відвідав Хмельницьку АЕС

Перебуваючи з робочим візитом на Хмельницькій атомній електростанції, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій  взяв участь у нараді щодо обговорення питань роботи ДП «НАЕК «Енергоатом» та ХАЕС у воєнний час, зокрема й підготовку до осінньо-зимового періоду, захисту атомної станції в умовах військової агресії та інших нагальних завдань функціонування ХАЕС.

Також у ході наради, яка відбулася під головуванням президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, підведено підсумки загальностанційного протиаварійного тренування, яке проходило 14 вересня за умовним сценарієм комунальної аварії, яка сталась внаслідок військових дій країни-агресора. Основне завдання цього тренування полягало у відпрацюванні порядку дій у разі виникнення радіаційної аварії на Хмельницькій АЕС, інспектуванні готовності всіх служб та органів влади, які будуть задіяні в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Крім цього, одним із головних питань порядку денного стало обговорення виконання Енергоатомом робіт з відновлення високовольтної лінії передачі ХАЕС – Жешув.

Представники компанії поінформували присутніх, що наразі відповідальні підрозділи ДП “НАЕК “Енергоатом” активно займаються ремонтними роботами, що належать до сфери компетенції Енергоатома та проводяться на відкритому розподільчому пристрої Хмельницької АЕС. Завершити ці роботи планують протягом найближчих трьох місяців. Після виконання всіх робіт з відновлення цієї лінії також іншими учасниками проєкту – НЕК “Укренерго” та польською стороною – Україна зможе додатково постачати до країн Європи до 1000 МВт-год електроенергії.

Далі, у ході робочої поїздки, начальник ОВА Сергій Гамалій та президент ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня рятівника.

Посадовці привітали рятувальників 3-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області з професійним святом та передали їм пожежну автоцистерну АЦ-6-50 на базі шасі Daewoo Maximus 4×2.

Також, нещодавно НАЕК передали рятувальникам загону 90 комплектів спецодягу покращеного зразка, призначеного для захисту від теплових впливів та викидів полум’я під час гасіння пожеж.

Тож відтепер загін, що стоїть на варті безпеки ядерного об’єкту, зможе швидше та оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації, а автоцистерна стане незамінною в пожежогасінні.