27.09.2022 — 14:06

Делегація Хмельниччини бере участь у енергетичній конференції у Польщі

На запрошення пана Кшиштофа Мудрика, професора Краківського аграрного університету, делегація від Хмельниччини на чолі із заступником голови адміністрації Сергієм Ткачуком бере участь у VII Міжнародній науково-практичній конференції «Відновлювані джерела енергії, інженерія, технології, інновації». Захід проходить у м. Криниц-Здруй, Республіка Польща.

Щороку організатори намагаються адаптувати програму конференції таким чином, щоб охопити найактуальніші питання у сфері відновлюваної енергетики та захисту навколишнього середовища, що мають вирішальне значення для сталого розвитку економіки європейських країн. Тому конференція стала привабливою подією не лише для кола науковців, а й для представників державних органів, місцевого самоврядування та підприємців.

Візит передбачає обмін досвідом та вжиття заходів, спрямованих на зміцнення ділового та наукового співробітництва Хмельниччини з країнами Європейського Союзу, а також обговорення перспектив реалізації заходів у сфері енергозбереження та енергоефективності. Так, під час заходу заступник голови ОДА Сергій Ткачук представив до уваги присутніх презентацію «Аналіз потенціалу відновлювальних джерел енергії Хмельницької області».

За словами посадовця, такі зустрічі є чудовою нагодою для обміну інформацією та досвідом, а також для презентації останніх досягнень в галуз відновлюваної енергетики в широкому розумінні. «Через військову агресію Європа опинилася на межі енергетичної кризи, і сьогодні кожна країна змушена шукати альтернативу російському паливу, аби ґарантувати собі енергетичну безпеку. Україна не є винятком. На жаль, сьогодні ворог завдав нищівного впливу по цій галузі, і тому для нас дуже важливо відновити втрачені потужності та працювати над розбудовою нових проектів”, – сказав заступник голови ОДА.

Посадовець висловив сподівання, що зустріч дасть можливість налагодити комунікацію з польськими експертами задля участі їх у розробці Стратегії забезпечення енергоефективності Хмельницької області, а також можливого залучення грантових коштів на її реалізацію.

Тематика конференції охоплює широкий спектр теоретичних і практичних аспектів сучасних технологій відновлюваної енергетики, таких як: сонячна енергія, геотермальна енергія, біомаса та біомасове паливо, спалювання, спільне спалювання та когенерація в системах відновлюваної енергії, теплові насоси, енергія вітру, паливні елементи, управління відходами та теплом, моделювання симуляції та оптимізація систем відновлюваної енергетики, передові технології зберігання енергії, політика та економіка відновлюваних джерел енергії тощо.