28.09.2022 — 15:09

Сергій Гамалій поспілкувався з переселенцями з Луганщини

Наша сила – в єдності, тому всіх внутрішньо переміщених осіб, хто змушений був покинути домівки, тікаючи від ворожих куль, та оселились в нашій області – вважаю почесними громадянами Хмельниччини. На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час зустрічі із вимушеними переселенцями з Луганської області.

Метою зустрічі стало обговорення нагальних проблем, з якими зіштовхнулись переселенці, зокрема це питання щодо працевлаштування, забезпечення житлом, соціального захисту, пенсійного забезпечення.

Також до зустрічі доєднались народні депутати Володимир Ватрас, Максим Ткаченко, Сергій Козир, які спільно з Благодійним Фондом «За Луганщину» та ТОВ «Агробізнес» роздали переселенцям допомогу у вигляді харчових продуктів, медикаментів, дитячого харчування, підгузків та інше.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України Хмельниччина стала другою домівкою для більш ніж 366 тис ВПО,  більше 100 тис з яких, на сьогоднішній день, розміщені тут на тимчасове проживання. Зокрема, з Луганщини в області зареєстровано 8013 внутрішньо переміщених осіб.

Поспілкувавшись з присутніми, Сергій Гамалій запевнив всіх, що вони не залишаться один на один зі своїми проблемними питаннями. “Ми й надалі будемо робити все можливе, аби ви тут почувалися як вдома. Для цього ми створили хаби, де внутрішньо переміщені особи можуть зареєструватись та подати заявку на отримання необхідної допомоги. Після узагальнення даних, з обласного штабу буде виділено гуманітарну допомогу з наявних товарів”, – зазначив очільник області та вручив дітям настільні ігри та іграшки.

Разом до Перемоги!