28.09.2022 — 15:45

На Хмельниччині до Дня працівників освіти провели молитовний сніданок

Сьогодні напередодні Дня працівників освіти на Хмельниччині відбувся молитовний сніданок. Розділити спільну молитву у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії зібралися керівництво області та міста, представники релігійних конфесій, педагоги та громадськість Хмельниччини.

В Україні та Хмельницькій області за останнє десятиріччя стало доброю традицією проведення молитовних сніданків.

Долучився до спільної молитви заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, який подякував усім педагогам області за сумлінну працю та невпинне бажання доносити до здобувачів освіти знання в умовах, коли країну охопила війна.

“Нині для нашої країни настали нелегкі часи, тому кожен українець щодня звертається до Бога з проханням справедливо закінчити війну, прогнати ворогів з нашої землі та повернути в Україну мир. Адже Бог є милосердний до людей, які не несуть за собою злих умислів, захищають своїх близьких та свою землю, а ті, хто свідомо намагаються знищити цілу націю – будуть покарані за свої гріхи,” – наголосив Володимир Юр’єв.

Посадовець додав, що система освіти в Україні зустріла чимало викликів за останні роки, пройшовши випробовування епідемією коронавірусу, а зараз змушена доводити свою принципову позицію в необхідності отримання знань учнями під час війни. Педагоги області проявили себе мужньо, зустрівши вимушено переміщених осіб з територій, які постраждали від бойових дій, та допомогли знайти їм прихисток а приміщеннях шкіл, дитячих садків та університетів, опікуючись кожним. Тому молитва за наших освітян – це один із символів незламності нашого українського духу та віри в мирне і світле майбутнє.

Впродовж зустрічі, для присутніх звучали вокальні номери від студентів гуманітарно-педагогічної академії та молитви “Отче наш” та “Боже великий єдиний” у хоровому виконанні.