14.10.2022 — 16:35

Душу – Богові, життя – Україні, честь – нікому!

Душу – Богові, життя – Україні, честь – нікому! – такі слова урочистої клятви вірності служінню Україні виголосили сьогодні ліцеїсти набору 2022 року Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка.

Цьогоріч навчальний заклад пережив один із найскладніших у своїй історії моментів: обстріли рашистів, руйнування навчальних корпусів, евакуацію та подальшу передислокацію на Хмельниччину. Попри все, ліцей продовжує розвиватися, забезпечуючи якісний освітній процес. Уже у вересні на навчання зарахували 75 ліцеїстів з різних регіонів України.

Сьогодні першокурсники у присутності старших побратимів, командирів та рідних поклялися у вірності Україні. Це особливий, відповідальний і дуже хвилюючий момент у житті кожного з них, адже ця клятва завжди була тим непорушним і недоторканим словом, ціна якому більша за життя.

Привітати юнаків та дівчат, що уже в такому юному віці обрали своїм шляхом військову службу прийшли керівники області та міста, представники Національної академії ДПСУ ім. Б.Хмельницького.

“Я б дуже хотів, щоб ці слова, які ви сказали сьогодні, назавжди викарбувалися в ваших серцях. 24 лютого ворог відкрито заявив про свої наміри стерти нас з лиця землі.  Наші воїни пліч-о-пліч успішно  протистоять цій підступній навалі, б’ючи ворога на усіх фронтах та не шкодуючи ні здоров’я, ні життя. Тому зараз ваше рішення стати до лав прикордонників, мужність та героїзм які під час виконання бойових завдань є прикладом самовідданого служіння Україні та вірності обов’язку –  це відважний крок справжнього патріота”, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, звертаючись до ліцеїстів.

Посадовець висловив велику подяку батькам та рідним першокурсників, за те, що виховали патріотів, а студентам побажав, аби вони жили за тими словами, які виголосили в клятві, берегли нашу державу і розбудовували її після перемоги.

Також Сергій Гамалій вручив почесні відзнаки ОВА представникам викладацького складу ліцею. Окрему подяку за зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України і з нагоди Дня захисників і захисниць України та прапор Хмельниччини очільник ОВА передав особовому складу Національної академії ДПСУ ім.Богдана Хмельницького в особі ректора академії Олександру Луцькому.