01.11.2022 — 18:13

Хмельницький національний університет відзначає 60-у річницю з дня заснування

Шість десятиліть тому в Хмельницькому відчинив для студентів двері факультет Українського поліграфічного інституту. Протягом років заклад розвивався і змінював свій статус: Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування, Хмельницький технологічний інститут, Технологічний університет Поділля, Хмельницький державний університет, а з 2004 року – Хмельницький національний університет.

За ці десятиліття університет пройшов довгий шлях становлення, неперервного зростання та поступу, відзначився численними здобутками в освітній і науковій діяльності та підготував десятки тисяч висококваліфікованих фахівців, які вносять вирішальний внесок у розвиток різноманітних галузей науки і техніки. Сьогодні Хмельницький національний університет посідає гідне місце у національних рейтингах закладів вищої освіти України, а його випускники знані як в Україні, так і далеко за її межами.

Сьогодні колектив університету на чолі з його ректором Сергієм Матюхом приймав вітання з нагоди цієї визначної для закладу дати. Для гостей урочистого засідання викладачі та студенти влаштували захопливий екскурс історією закладу та яскраво продемонстрували нинішні надбання та перспективні напрямки розвитку. Сонячна енергетика та різні напрямки дизайну, програмування та технології “розумного будинку”, фізична терапія та ерготерапія, конструювання одягу та взуття, наукові доробки в сфері 3D-моделювання та ще багато інших досягнень представлено було гостям під час оглядової екскурсії та на імпровізованій науковій виставці.

Як зауважив заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, який завітав на урочистості з нагоди ювілею закладу, Хмельницький національний університет по праву вважається провідним вишем Хмельниччини, адже сучасний інноваційний підхід в організації освітнього процесу, постійне прагнення до вдосконалення не лише освітнього процесу, а й матеріально-технічної бази, активна взаємодія та обмін досвідом з міжнародною науковою спільнотою, талановиті викладачі, які тут працюють – це ті складники, завдяки яким фахівці, які випускаються із стін навчального закладу, володіють сучасними знаннями та затребувані на ринку праці.

Разом з тим посадовець відзначив величезний внесок колективу та студентів університету в підтримці людей, що постраждали від війни, та наших воїнів, адже з перших днів війни вони активно долучилися до волонтерської діяльності – надавали притулок, готували їжу, плели сітки, збирали гуманітарну допомогу.

“Я впевнений, що традиції, які зародились в університеті збережуться на довгі роки, а випускники будуть прикладом професіоналізму і компетентності, вносячи істотний внесок в розвиток країни, – наголосив Володимир Юр’єв. – Щиро бажаю колективу національного університету нових наукових звершень і відкриттів, блискучих ідей і їх успішного втілення, збереження і примноження накопиченого унікального досвіду, оптимізму, талановитих і відданих студентів, професійних випускників, гідного продовження і розвитку славних традицій!”

Також посадовець за дорученням начальника ОВА Сергія Гамалія вручив представникам педагогічного колективу почесні відзнаки обласної військової адміністрації.