02.11.2022 — 13:36

Військові вогнеборці Хмельниччини отримали сучасне пожежне авто

Питання пожежної безпеки військових об’єктів на сьогоднішній день вкрай актуальне. Тому наші військові вогнеборці, завданням яких є захист бойових порядків від вогняної стихії та збереження життів українських військовослужбовців,  мають бути забезпечені усім необхідним. На цьому наголосив начальник ОВА Сергій Гамалій під час передачі пожежного автомобіля DAF для однієї з військових частин Хмельниччини.

Українська діаспора та благодійники Чеської республіки зібрали кошти, придбали та підготували даний автомобіль до використання, зокрема провели технічний огляд та укомплектування необхідним спорядженням. За підтримки обласної військової адміністрації та благодійної організації “Захисти Хмельниччину”  пожежне авто доставлене на Хмельниччину.

У порівнянні з іншими автомобілями, що є у розпорядженні військових вогнеборців, ця пожежна машина більш мобільна та модернізована. Вона укомплектована 2 рукавами, що дає змогу гасити пожежі з двох боків компактними та розпиленими струменями води. Також авто підготовлене до здійснення аварійно-рятувальних робіт, зокрема деблокування, підняття та розбирання конструкцій.

“Переконаний, що відтепер військові пожежники зможуть ефективно виконувати завдання не тільки при гасінні пожеж, а й при ліквідації надзвичайних ситуацій, – зазначив Сергій Гамалій. – Лише спільними зусиллями, допомагаючи та підтримуючи один одного, ми витримаємо та ліквідуємо усі удари ворога. Разом до перемоги!”