03.11.2022 — 13:36

Сергій Гамалій вручив відзнаки ОВА спортсменкам Хмельниччини

Нещодавно в місті Монтезільвано (Італія) проходив чемпіонат Європи з боксу. В складі збірної команди України Хмельниччину на чемпіонаті мали представляти Юлія Ступакова, Вікторія Захарчук, Аліна Правдива та Ольга Пилипчук.

На жаль, нашим спортсменкам не вдалося продемонструвати свої спортивні досягнення, оскільки IBA (Міжнародна боксерська асоціація) не дозволила їм виступати під українським прапором і поставила умову виступати під прапором IBA, який фінансується ВАТ «Газпром». Відтак, дівчата прийняли рішення залишити чемпіонат Європи, незважаючи на те, що вони претендували на найвищі сходинки п’єдесталу.

Сьогодні з дівчатами зустрівся начальник ОВА Сергій Гамалій, аби особисто подякувати їм за принципову позицію, патріотизм та любов до України. «Я впевнений, що дуже скоро наші спортсмени будуть без будь-яких обмежень брати участь у спортивних заходах під синьо-жовтим стягом і пишатися тим, що вони українці, бо ми незламна нація. Тож щиро дякую вам і пишаюся тим, що наш край представляють такі славні та віддані Батьківщині спортсмени», – сказав Сергій Вячеславович.

Також очільник області вручив спортсменкам подяки ОВА за активну громадянську позицію, патріотизм, високі спортивні досягнення та вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Хмельниччини.

До слова, Юлія Ступакова, яка через війну залишила рідний Харків, та Вікторія Захарчук є ученицями Хмельницького спортивного ліцею та тренуються у спортивному клубі «Авангард». Аліна Правдива та Ольга Пилипчук вихованки дитячо-юнацької спортивної школи м. Славута.

Принагідно тренер вищої категорії спортивного клубу «Авангард» Андрій Чумаков вручив Сергію Гамалію подяку за вагомий внесок у розвиток боксу на Хмельниччині.