14.11.2022 — 14:38

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки ВАО АЕС

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія підтримки Паризького центру Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС).

Перший етап місії проводиться у форматі відеоконференції, що зумовлено ситуацією в державі. Міжнародні експерти ділитимуться досвідом щодо забезпечення безпеки будівель та споруд АЕС шляхом моніторингу їх технічного стану.

Під час вивчення міжнародного досвіду та обговорення буде визначено оптимальну для АЕС України систему моніторингу будівель та споруд. Протягом тижня фахівці Хмельницької АЕС знайомитимуться з практикою, запровадженою у державах-членах Паризького центру ВАО АЕС. Зокрема, розглядатимуть переліки об’єктів АЕС, що підлягають такому моніторингу, контрольованих параметрів, елементів будівельних конструкцій, а також вивчатимуть вимоги до автоматизованої системи моніторингу.

Обмін знаннями для визначення кращих практик сприяє прийняттю обґрунтованих рішень для забезпечення технологічної безпеки та безпечної експлуатації ядерних об’єктів. Саме таку місію ставить перед собою ВАО АЕС – максимально підвищувати безпеку та надійність АЕС в усьому світі, докладаючи спільних зусиль для оцінки, порівняння з найкращими досягненнями та вдосконалення експлуатації завдяки взаємній підтримці, обміну інформацією та наслідуванню передового досвіду.