15.11.2022 — 14:13

В ОВА презентували вільні виробничі площі та приміщення у Хмельницькій області

Сьогодні в ОВА відбулася презентація вільних виробничих площ та приміщень у Хмельницькій області, які можуть бути цікавими для потенційних інвесторів. Спікерами заходу виступили перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та директорка Департаменту економічного розвитку Олена Бохонська.

Як зазначив Сергій Тюрін, на сьогоднішній день в умовах війни державна підтримка українського бізнесу є надзвичайно актуальною, адже економіка має працювати, бізнес має нарощувати свій потенціал та потужності.

Посадовець нагадав, що з березня в Україні діє державна програма з релокації підприємств у більш безпечні регіони. До цієї програми долучилася і Хмельниччина, прийнявши потужності 58 релокованих підприємств, що дало змогу створити близько 300 робочих місць. Також Урядом ухвалено ряд державних програм з фінансової підтримки бізнесу, а саме надання грантів на створення та розвиток власного бізнесу, садівництва, ягідництва та виноградарства, тепличного господарства, переробних підприємств. Крім цього, було оновлено законодавство у сфері приватизації державного майна. Наразі до приватизації в області пропонуються більше 20 об’єктів, які можуть бути використані для інвестування.

Відтак, в продовження цієї загальної стратегії та  проекту з релокації підприємств, обласною військовою адміністрацією спільно з Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області, громадами та бізнесом проведено відповідну роботу та сформовано перелік вільних виробничих площ та приміщень, які можуть бути цікавими для потенційних інвесторів.

Більш детально про приміщення та площі, які увійшли до цього переліку розповіла директорка Агенції регіонального розвитку Катерина Савчук. Загалом було представлено 46 об’єктів серед яких є будівлі, що потребують ремонту чи реконструкції, так і приміщення готові до експлуатації.

Перший заступник начальника ОВА запевнив, що обласна військова адміністрація робитиме все можливе, аби створити максимально сприятливі умови для успішної роботи бізнесу та реалізації інвестиційних проектів.