21.11.2022 — 16:17

Вільні творити майбутнє

Знаково, що в День Гідності та Свободи, в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка відбулася презентація проєкту “УкрТренд” хмельничанки, студентки Національного університету “Львівська політехніка” – Діани Ништи. Авторка проєкту акцентувала увагу на основному гаслі “Українська культура – наша зброя!”. Діана, розповідаючи про задум проєкту, зауважила, що усі ми, українці володіємо потужною зброєю – словом. Саме тому, ми не маємо цуратися рідної мови, розмовляти нею у побуті. Символізм значення образів на постерах розкрила нам авторка.

Незвична на перший погляд абетка, яку розробила Діана, має також свій символізм. Адже в основі абетки покладено зброю, якою воює наше ЗСУ та стрічку з національних кольорів нашого стягу. Проєкт є надзвичайно важливим і потужним. Гордимося з того, що він презентується у нашій бібліотеці. Пишаємося такими українцями, як Діана Ништа.

Варто зазначити, що в Артхолі бібліотеки презентується фотопроєкт “Майдан, як надія на майбутнє” члена Національної спілки фотохудожників України Сергія Аніськова. Тож усі охочі можуть переглянути світлини з буремних подій Революції Гідності в Хмельницькому.

А ще для гостей заходу лунала музика миру за участю волонтерів “Творчої Сотні “Рух до Перемоги”. Колектив закладу щиро дякуємо усім артистам – Оксані Радушинській, MaйїOнищук, ЯніГарманюк-Казко, Аллі Короповій.МаріїГолюк, Олександру Петруку, за особливі емоції, які вирували в залі, за незламну позицію, яка додає віри та наснаги дітям, за патріотичні пісні та енергійну музику, яка пронизує і надає впевненості в Перемозі! Бо поки ми – єдині, ми – незламні!

 

За інформацією обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка