23.11.2022 — 16:56

На Хмельниччині обговорили програму розвитку ООН «Сприяння сталому веденню тваринництва та збереженню екосистем на півночі України»

Сьогодні на Хмельниччині обговорили програму розвитку ООН «Сприяння сталому веденню тваринництва та збереженню екосистем на півночі України». Провів засідання робочої групи заступник начальника ОВА Володимир Білик, у якій взяли участь представники профільних підрозділів адміністрації, місцеві фахівці та науковці.

Проект «Сприяння сталому тваринництву та збереженню екосистем на півночі України» – ініціатива, яка присвячена Україні в рамках Глобальної програми впливу GEF (Глобальний екологічній фонд) на продовольчі системи, землекористування та відновлення.

Цей проект стимулює перехід до сталого тваринництва в Північній Україні, де переважають торфовища, із одночасною боротьбою проти деградації земель. Також його мета — знизити викиди парникових газів, сприяти родючості ґрунтів та збереженню видів, що знаходяться під загрозою зникнення. Реалізовуватиметься ця ініціатива впродовж 2022-2026 року у 7 областях, серед яких і Хмельницька.

“Хмельниччина – регіон, який займає лідируючі позиції у сфері сільськогосподарського виробництва в Україні. Наша область багата на природні ресурси та має великий туристичний потенціал, і ми, як обласне керівництво, розуміємо усю важливість їх збереження, – наголосив Володимир Білик. – Попри складні часи, ми відстоюємо забезпечення якомога кращих умов природокористування та покращення навколишнього середовища краю, тому ми підтримуємо реалізацію таких ініціатив.”