24.11.2022 — 10:53

Володимир Юр’єв: Ми цінуємо підтримку організації ACTED та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю

Можливість отримання багатоцільової грошової допомоги відтепер матимуть вимушені переселенці з областей, постраждалих від активних бойових дій, які зараз проживають на Кам’янеччині. Фінансуватиме виплати французька гуманітарна неурядова організація ACTED (Агентство технічного співробітництва та розвитку). Реалізація цього проєкту відбувається в межах співпраці з Хмельницькою ОВА відповідно до меморандуму, підписаного наприкінці серпня.

Вчора у Кам’янці-Подільському представники організації розповідали вимушеним переселенцям про умови надання цієї допомоги, а також провели анкетування осіб, що можуть претендувати на її отримання. Після обробки даних анкет серед претендентів будуть визначені саме ті люди, які найбільше потребують підтримки.

У продовження своєї місії, аби обговорити перші підсумки роботи організації в області та перспективи подальшої співпраці, представники ACTED поспілкувалися із заступником голови ОДА Володимиром Юр’євим. До розмови також долучився координатор партнерського майданчика міжнародної допомоги при ОВА Станіслав Куценко.

“В першу чергу, хочу подякувати за те, що тут, в нашій області, допомагаєте вимушеним переселенцям, які знайшли у нас нову домівку, – наголосив заступник голови ОДА, вітаючи гостей. –  Ці люди розраховують на нашу підтримку, тому ми намагаємося залучити всіх донорів, аби підтримати їх і полегшити їх життя. Ваш проєкт дуже потужний, і та допомога, яку ви надаєте, важлива і для нас, і для вимушених переселенців, тому сподіваємося на подальшу співпрацю”.

Як зауважили представники ACTED, організація приділяє велику увагу переселенцям та людям, що постраждали від бойових дій.

“Ми працюємо у західному регіоні, зокрема у Хмельницькій області. Відповідно до програми, кожна людина, що потребує фінансової підтримки та відповідає умовам участі, може звернутися до нас через колцентр або заповнивши анкету, та щомісячно отримувати виплати у розмірі 2220 грн протягом трьох місяців, – пояснили представники організації. – Сьогодні таке анкетування відбулося в Кам’янці-Подільському, і ми дякуємо, що завдяки наданим вами спискам, ми змогли запросити на нього зареєстрованих в громаді ВПО.”

Також вони відзначили, що уже мали можливість оцінити зручність нещодавно створеної з ініціативи ОВА інтерактивної мапи потреб вимушених переселенців, яка, за їх словами, є корисним інструментом, що дозволяє бачити чітку картину запитів по кожній громаді та дуже полегшує роботу з ВПО.

У ході обговорення подальших спільних планів Володимир Юр’єв звернув увагу, що незважаючи на те, що одна людина лише раз може претендувати на отримання допомоги від організації, продовження взаємодії з ACTED є дуже актуальним, адже уже найближчим часом на Хмельниччині очікують прибуття до півтора десятка тисяч людей, які будуть евакуйовані із щойно звільненої Херсонщини.

“Херсон ми відвоювали, але російські війська знищили в регіоні всю інфраструктуру, тому люди не мають елементарного для виживання взимку. Ми беремо на себе забезпечення їх продуктами харчування та речами першої необхідності, але будемо вдячні за будь-яку підтримку у їх облаштуванні,” – наголосив посадовець.

Представники ACTED запевнили, що вони готові і надалі продовжувати реалізацію проєкту в області, аби люди, евакуйовані з Херсонщини також могли претендувати на отримання багатоцільової грошової допомоги.

На завершення зустрічі Володимир Юр’єв за дорученням начальника ОВА Сергія Гамалія вручив гостям відзнаки обласної військової адміністрації – Почесні грамоти – на знак вдячності за їх важливу місію та підтримку, надану вимушеним переселенцям, які проживають в нашій області.

Довідково.

У програмі отримання багатоцільової грошової допомоги можуть взяти участь ВПО із Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей таких категорій:

родини з дітьми, очолювані батьками-одинаками;
одинокі люди похилого віку та подини похилих людей (60 років і старше);
родини з вагітними та жінками, що годують;
родини з малорухливими людьми, що потребують стороннього піклування;
родини з дітьми (3 дітей і більше) та новонародженими дітьми до 1 року;
родини з людьми, які мають інвалідність 1, 2 групи;
родини з людьми, які мають тяжкі захворювання та потребують дорогої медичної допомоги;
родини, в яких через бойові дії повністю або частково пошкоджене житло.

Наявність категорії — необхідна умова  для участі в програмі, але не є гарантією отримання грошової допомоги.

Розмір грошової допомоги складає 2220 гривень на місяць для кожного члена родини. Допомога буде виплачена одноразово з розрахунку на всіх переміщених членів родини на період 3 місяці шляхом нарахування грошового переказу через відділення Ощадбанку, Укрпошти або переказом на карту Ощадбанку. Для реєстрації в програмі потрібно мати при собі документи усіх переміщених членів родини, включаючи паспорти, ідентифікаційні коди та свідоцтва про народження дітей, а також реквізити банківської карти Ощадбанку, якщо бажаєте отримати грошову допомогу на карту.

Записатися для участі в програмі грошової допомоги ви можете за телефонами «гарячої лінії» ACTED з 9:00 до 16:00 у робочі дні: 0-800-33-69-36

Відгуки, коментарі й пропозиції щодо діяльності ACTED можна надати з 09:00 до 16:00 у робочі дні:

+38-073-148-38-54
+38-066-265-60-11
+38-068-948-07-26
e-mail:[email protected]