06.12.2022 — 14:09

«Зброя Перемоги»: на Хмельниччині відбулася церемонія спецпогашення нової марки від Укрпошти

Сьогодні з нагоди Дня Збройних Сил України на Хмельниччині відбулося спецпогашення марки під назвою «Зброя Перемоги» з зображенням зразків військового озброєння, за допомогою якого наші військові герої виборюють для України свободу.

У церемонії спецпогашення та введення в обіг цієї поштової марки взяли участь начальник ОВА Сергій Гамалій, керівник Хмельницької дирекції АТ “Укрпошти” Микола Громов, заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк та заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок.

Поштова марка – «Зброя Перемоги», це символічна подяка ЗСУ за їх стійкість, міць та відвагу. Тому заради підтримки наших захисників частина зібраних коштів з продажу марки буде спрямована на допомогу Збройним Силам України.

Марковий аркуш «Зброя Перемоги» складатиметься з 6 поштових марок зі зразками військового вітчизняного та закордонного озброєння: «Вільха», «Нептун», «Стугна-П», «Байрактар ТБ2», FGM-149 «Джавелін», «M142 Хаймарс». До поштових марок буде випущено конверт «Перший день», немаркований конверт та картку.

Тираж маркового аркуша – 200 000 примірників. Вартість маркового аркушу – 90 грн., з яких 18 грн – благодійний внесок. Номінал кожної марки – U (12 грн), відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України.

Автори випуску – художники-графіки Сергій та Олександр Харуки.

Придбати поштовий випуск «Зброя Перемоги» можна, починаючи з 06 грудня в міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, нові поштові марки продаватимуться на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon. На продаж конверту «Перший день» у відділеннях будуть діяти обмеження – не більше 2-х на одне замовлення. Онлайн можна буде замовити до 50 маркових аркушів, 50 художніх конвертів та 50 листівок.