08.12.2022 — 16:43

В ОВА визначили переможців обласної премії в галузі освіти та науки імені М. Дарманського

Сьогодні в обласній адміністрації відбулося засідання комісії з визначення кандидатур на присудження Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки. Очолив комісію заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

“Хочу вкотре наголосити, що розвиток освіти в нашому краї завжди був в пріоритеті. І попри складний воєнний час, ми продовжуємо підтримувати науковців та освітян Хмельниччини. Вважаю, що присудження премії імені Миколи Дарманського буде почесною місією для нас, а для освітян – мотивацією та заохоченням і надалі служити на науковому фронті, зрощуючи нові покоління освічених українців,” – зазначив посадовець.

Нагадаємо, що премія імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки присуджується за вагомий внесок у розвиток освіти та науки як на Хмельниччині, так і в усьому освітньому та науковому просторі України. Основною метою Премії є сприяння науковому та професійному росту освітян і науковців, що є важливим чинником розвитку освіти та науки в сучасному полікультурному просторі області.

Цьогоріч за звання найкращих освітян і науковців області змагалися 20 претендентів у 9 номінаціях. Після обговорення представлених кандидатів на здобуття премії, члени комісії шляхом таємного голосування обрали переможців. Їх імена будуть оголошені під час традиційної щорічної всеукраїнської науково-практичної конференції “Педагогічні читання пам’яті Миколи Дарманського”.