14.12.2022 — 17:18

“Свята об’єднують”: для дітей з сімей вимушених переселенців влаштували кінопоказ

Тривають новорічно-різдвяні заходи для діток Хмельниччини, організовані в рамках ініціативи ОВА “Свята об’єднують”. Сьогодні у WoodMall Cinema для дітей з сімей вимушених переселенців, які перебувають в нашій області,  до Дня Святого Миколая влаштували пізнавальну лекцію про історію та звичаї відзначення цього свята та кінопоказ українського фільму.

Привітав діток заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

“Надзвичайно жаль, що ви у свої юні роки вже знаєте, що таке війна. Проте ми не маємо права дозволити ворогу вкрасти у вас найкращу пору життя – дитинство. Саме тому ми підготували для вас подарунки та невелику подорож у новорічну казку, – сказав посадовець. – Хочу щоб ви завжди пам’ятали: звідки б ви не приїхали, і куди б не вирушили далі, ми завжди вам раді, бо ви на Хмельниччині не в гостях, а вдома. Щасливих вам свят, хай всі ваші мрії збудуться! І найголовніше – нехай наші ЗСУ якнайшвидше здобудуть перемогу, аби ми з вами жили в мирній та квітучій Україні!”

Усі діти, присутні в залі, отримали від обласної адміністрації солодкі гостинці. Далі вони поринули у чарівний світ українського кіно та побачили захопливу історію від режисера Семена Горова, що розгортається в засніжених Карпатах –  фільм “Пригоди Святого Миколая”.

Захід організовано за співпраці служби у справах дітей та Державного архіву Хмельницької області. Зауважимо, що такі святкові зустрічі в рамках проєкту “Свята об’єднують” триватимуть і далі, аби усі наші дітки, особливо із соціально незахищених категорій, мали можливість хоч ненадовго побувати у новорічній казці. Дякуємо всім, хто долучається до реалізації цього проєкту!