15.12.2022 — 16:04

Хмельницька обласна лікарня отримала карету швидкої допомоги

Сьогодні на Хмельниччину прибув представник благодійної організації UkrainasFrihetsHjelp Олег Боговін, аби передати на потреби Хмельницької обласної лікарні автомобіль швидкої допомоги.

UkrainasFrihetsHjelp – це норвезька благодійна організація, яка була заснована в перші дні війни. Одні із засновників цієї організації є Марина Боговіна з Кам’янця-Подільського та її чоловік Крістен Тініус Торп з Осло.

“Наша ціль – допомогти підтримати боєздатність української армії. Від початку війни ми передали різної допомоги на понад 15 мільйонів гривень (теплий одяг, взуття, генератори, медикаменти, продукти харчування, різні технічні прилади) і продовжуємо робити це і надалі. Зараз ми раді, що нам вдалося передати повністю обладнану швидку допомогу, щоб допомагати пораненим військовим,” – зазначив представник організації.

“Така карета швидкої допомоги була вкрай необхідна, адже вона працюватиме не тільки для обласної лікарні, а й допомагатиме рятувати життя поранених військових, які потребують термінового транспортування. Дякую норвезькій благодійній організації та норвезькому народу за підтримку наших військових. Також окремо слова вдячності хочу висловити норвежцю Еріку Холту, який допоміг доправити машину з Норвегії до України у рекордно короткий термін. Разом ми обов’язково переможемо,” – сказав начальник ОВА Сергій Гамалій.

В свою чергу, директор Хмельницької обласної лікарні Яків Цуглевич, розповів, що потреба саме у такій кареті швидкої допомоги стояла гостро, адже дуже часто у лікарню доправляють хворих, яких в подальшому потрібно доставити до профільної лікарні. В таких випадках лікарям доводилося звертатися до колег з екстренки. Відтепер, завдяки отриманій автівці, лікарі закладу зможуть самостійно вирішувати це питання.

Автомобіль швидкої допомоги “Volvo” розрахований для перевезення одного хворого, оснащений реанімаційним обладнанням та усім необхідним для його безпечного транспортування.