19.12.2022 — 16:24

«Переможного Нового року!»: на Хмельниччині відбулось спецпогашення новорічної марки

Відзначення новорічних свят – це можливість провести час в родинному колі. Проте, цьогоріч, через повномасштабне вторгнення орків на нашу державу багатьом українцям доводиться нарізно зустрічати різдвяно-новорічні свята.

Саме такий сюжет має нова поштова марка «Переможного Нового року!». На ній зображено дівчину та українського військового: вона зустрічає свята на самоті, юнак – на полі бою, захищаючи Україну. Продовження даної історії на конверті: вони нарешті разом, зустрічають наступний Новий рік, споглядаючи на святкові салюти за вікном і будуючи плани на майбутнє у вільній, сильній і мирній Україні. Жорстока війна, яку принесла росія в нашу країну, розділила мільйони доль, родин та близьких людей, проте вона не зможе зруйнувати віру українців у дива, Перемогу та жадані зустрічі.

Сьогодні, у День Святого Миколая, керівництво області, міста та дітки, які прийшли на новорічний кінопоказ до кінотеатру “WoodMall Cinema”, взяли участь у спецпогашенні поштової марки «Переможного Нового року!».

Звертаючись до присутніх, начальник ОВА Сергій Гамалій зауважив: “Усі ми з нетерпінням чекаємо на новорічні свята, діти – на подарунки. Проте найбажанішим подарунком для всіх українців є Перемога, і вона неодмінно буде”.

Зазначимо, що ескіз даної новорічної поштової марки України воєнного часу було обрано шляхом народного онлайн-голосування, яке проходило на офіційних сторінках Укрпошти, а також в Телеграм-каналі СЕО Укрпошти. За ескіз одинадцятикласниці з Миколаєва Валерії Михайлової свої голоси віддали понад 15,5 тис українців.

Тираж марок – 720 тис. прим. або 120 тис. аркушів. Номінальна вартість поштової марки – U (12 грн.). Поштовий випуск включає марковий аркуш та немаркований художній конверт «Переможного Нового року!» і художню картку «З Різдвом!» за ескізом Олександра Охапкіна, який у народному голосуванні посів 2-ге місце.

З урахуванням пропозицій учасників голосування, ескіз поштової марки було доопрацьовано: на вікні горять свічки – незамінний атрибут цієї зими в наших оселях; поле бою, вкрите снігом, пара тримається за руки, бо ніхто не забере в нас найдорожче – нашу любов.

Принагідно, після спецпогашення марки, Сергій Гамалій привітав дітей із новорічними святами та вручив подарунки.