23.12.2022 — 11:47

Володимир Юр’єв: Залучення мешканців області до спортивного руху та підтримка розвитку професійного спорту в області – наші основні завдання

Залучити якнайбільше мешканців області, особливо молоді, до участі у спортивно-оздоровчих заходах та підтримувати спортсменів, що мають визначні спортивні досягнення – це основні завдання, які ставить перед собою обласна адміністрація у сфері розбудови фізкультурно-спортивного руху. На цьому наголосив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв під час розгляду кандидатур на присудження персональних стипендій та цьогорічної обласної премії у сфері фізичної культури та спорту видатним спортсменам і тренерам.

Посадовець наголосив, що, на жаль, через війну в умовах обмежених ресурсів бюджетів приділити розвитку спорту в області належну увагу було досить складно, проте наразі зроблено усе, аби спортсмени, які цьогоріч показали високі результати та сходили на п’єдестал пошани з нашим синьо-жовтим прапором на змаганнях європейського та світового рівня, відчували нашу підтримку.

На отримання обласної премії цьогоріч претендувало 53 кандидати. Серед них є молоді спортсмени, які вперше продемонстрували високі досягнення, та уже знані особистості , що виступають в олімпійських та неолімпійських видах спорту,  зокрема легка та важка атлетика, плавання, стрільба кульова, пауерліфтинг, комбат Дзю-Дзюцу, веслування на байдарках і каное, теніс, тхеквондо ВТФ, вільна боротьба, бокс. Серед кандидатів були також тренери та ветерани спорту. Після розгляду поданих документів та обговорення були визначені лауреати, які отримають премії у розмірі від 2,5 до 45 тис. грн  в залежності від їх спортивних досягнень.

На отримання відповідної обласної стипендії претендували 87 кандидатів. За результатами розгляду поданих документів вирішено присудити 51 персональну стипендію у розмірі від 1,5 до 15 тис грн.

Імена переможців будуть оголошені напередодні Нового року під час урочистої церемонії.