27.12.2022 — 22:43

Курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ ознайомили з тонкощами архівної справи

Сьогодні в рамках акції “Свята об’єднують”, ініційованої обласною військовою адміністрацією, курсантам Харківського національного університету внутрішніх справ влаштували пізнавальний квест у Державному архіві Хмельницької області.

Нагадаємо, що через війну виш змушений був залишити рідні стіни та релокуватися до більш безпечних регіонів. Новий навчальний рік курсанти двох факультетів ХНУВС розпочали уже на Хмельниччині –  у місті Кам’янці-Подільському. Сьогоднішній захід мав на меті познайомити майбутніх поліціянтів із історією Хмельниччини та розповісти цікаві факти про роботу фахівців архівної справи, адже уміння працювати з документальними свідченнями різних подій – невід’ємна частина їх майбутньої роботи.

Від імені начальника ОВА Сергія Гамалія курсантів привітав його заступник Володимир Юр’єв. Посадовець вкотре наголосив, що Хмельниччина не лише простягнула руку допомоги мешканцям регіонів, які постраждали від російської агресії, а й стала новою домівкою для усіх, хто вирішив залишитися у нашому краї: звичайним громадянам, підприємствам, навчальним закладам.

“Хочу, аби ви завжди пам’ятали: ми є однією великою родиною, і ви –  її частина. Щиро вітаю вас з прийдешніми святами і бажаю, щоб здійснилася найголовніша мрія кожного з нас: ми здобули перемогу та почали відбудовувати нашу прекрасну Україну, – сказав Володимир Юр’єв. – Зараз ви, як майбутні правоохоронці, під час навчання маєте сконцентрувати усі свої зусилля на здобуття необхідних знань та вмінь, адже саме на вас буде покладено важливу місію з охорони законності та правопорядку, які є одними з головних підвалин демократичної правової держави”.

У продовження заходу фахівці Державного архіву області провели для курсантів майстер-клас з пошукової роботи та вивчення архівних документів на прикладі дослідження власного родоводу, ознайомили з архівно-слідчими справами репресованих, показали, як формуються справи та здійснюються консерваційно-реставраційні роботи.