16.01.2023 — 13:37

Увага! Заборона фотографування

Служба фізичного захисту ВП ХАЕС та Служба безпеки України звертаються до мешканців та гостей Нетішинської, Острозької, Славутської та Ізяславської територіальних громад, з проханням без нагальної потреби не відвідувати санітарно-захисну зону навколо Хмельницької АЕС, у межах якої, у зв’язку з введенням на всій території країни воєнного стану, проводяться спеціальні охоронні заходи, у т.ч. – військового характеру.

Щоб уникнути непорозумінь, просимо утриматися від прогулянок у межах зазначеної території та фотографування об’єктів, які входять до складу ВП «Хмельницька АЕС» (промисловий майданчик АЕС, територія бризкальних басейнів, станція знезалізнення питної води, навчально-тренувальний центр, тощо). Також просимо повідомляти до загону відомчої воєнізованої охорони (тел. 067 381 06 95) або до служби фізичного захисту (тел. 067 250 68 74) ВП ХАЕС про випадки, коли ви стали свідками появи в межах санітарно-захисної зони невідомих осіб, які викликають підозру.

Крім того, нагадуємо про заборону фото- та відеофіксації та неприпустимість поширення у соціальних мережах чи загальнодоступних чатах інформації про:

 ➡ особовий склад, озброєння, військову техніку, їх кількість та стан;

➡ переміщення та розгортання наших військ, їх координати і місця розташування;

➡ системи охорони та оборони об’єктів і засоби захисту особового складу;

➡ зниклі або збиті літаки (літальні апарати) та пошуково-рятувальні операції;

➡ результати ракетних (повітряних) атак ворога, руйнування, знищення інфраструктурних об’єктів;

➡ стан та режими роботи енергетичного обладнання виробників електроенергії;

➡ технологію мереж, межі охоронних зон та технічні характеристики об’єктів;

➡ завантаженість трансформаторних підстанцій, кількість трансформаторів та їх тип;

➡ лінії електропередач, їх потужність, нумерацію опор, переріз провідників тощо;

➡ персональні дані співробітників енергетичного сектору із зазначенням конкретного місця роботи та службових обов’язків.

Не слід забувати, що війна триває, тому необдумано оприлюднений фотознімок може завдати значної шкоди обороноздатності та енергетичній безпеці країни.

Будьмо пильними! Разом – переможемо!