02.02.2023 — 17:08

Володимир Юр’єв взяв участь у форумі “Інтеграція переселенців на Хмельниччині: проблеми, рішення та роль ради ВПО”

Тема внутрішньо переміщених осіб постійно знаходиться на обговоренні, адже потребує якісних рішень задля забезпечення повноцінного життя українців, які постраждали від війни. Відтак, сьогодні в обласному центрі відбувся регіональний форум “Інтеграція переселенців на Хмельниччині: проблеми, рішення та роль ради ВПО”.

Мета подібних форумів – пошук шляхів подолання нових викликів та визначення перспектив для розвитку Рад ВПО на місцевому рівні, підтримка активістів, розробка спільного бачення щодо подальшої роботи над захистом прав людей із ВПО та налагодження взаємодії із владою на місцевому рівні.

У обговоренні взяли участь представники влади області та міста, підприємці, активісти та переселенці. Заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв звертаючись до учасників форму зазначив, що з 24 лютого 2022 року область прихистила найбільшу кількість тих, хто вирішив залишитись проживати на Хмельниччині.

“Завдяки активній взаємодії між органами влади та постійному діалогу із переміщеними особами, ми краще розуміємо їх проблеми. Постійно намагаємося допомогти їм у вирішенні першочергових потреб, таких як пошук житла чи необхідність в певних речах. Тому на сьогодні наше головне завдання зробити так, аби вони відчували себе захищеними та як вдома,” – зазначив посадовець, вітаючи присутніх від імені начальника ОВА Сергія Гамалія.

Сьогоднішній захід проходить в рамках програми «Єднання заради дії», яка націлена об’єднати ВПО, членів громади, представників уряду та ЗМІ, надати всебічну підтримку для розробки місцевих та національних планів інтеграції ВПО та стабілізації ситуації в Україні.

За підсумками форуму була сформована резолюція, у якій зазначені важливі для внутрішньо переміщених осіб проблемні питання та кроки для їх вирішення. Напрацювання будуть впроваджуватися учасниками форуму в межах своїх компетенцій.

Зазначимо, що програма впроваджується організацією “IREX в Україні” разом з Благодійною організацією “Благодiйний фонд “Стабiлiзейшен Суппорт Сервiсез” та за підтримки Державного департаменту США. Вона реалізується в 25 громадах 15 областей України з 2022 року.