07.02.2023 — 13:29

Володимир Юр’єв провів робочу нараду з питань суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій

6 лютого в ОВА відбулося обговорення надзвичайно важливого питання – всебічної суспільної підтримки ветеранів-учасників бойових дій та членів їх сімей, задля налагодження взаємодії та форми роботи Департаментів, управлінь, закладів та установ, які працюють із цими людьми. Засідання відбулося під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва.

З урахуванням широкого спектру потреб військовослужбовців та покращення якості надання допомоги, участь в засіданні взяли представники медичної галузі, соціальної служби, владних структур, а також Пенсійного фонду, Центру зайнятості, Держгеокадастру, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, освіти та органів місцевого самоврядування.

Розпочинаючи нараду, Володимир Юр’єв від імені начальника ОВА Сергія Гамалія висловив подяку представникам медицини за самовіддану роботу по відновленню фізичного та психічного здоров’я наших героїв-захисників. Впродовж усієї війни медики безперервно рятують тисячі життів, як воїнів так і мирного населення, а в тилових регіонах докладають чимало зусиль, аби повернути потерпілих до нормального життя.

“Сьогоднішня зустріч – черговий важливий крок зроблений для підтримки наших захисників. Разом ми продовжуємо налагоджувати потужну співпрацю між відповідними органами та установами, аби знати та чути про потреби військовослужбовців,” – наголосив посадовець.

В ході зустрічі, учасники обговорили ряд важливих та нагальних питань у сфері реалізації підтримки ветеранів війни та учасників бойових дій. Відтак, невдовзі будуть створені методичні рекомендації для закладів лікування та реабілітації щодо простого роз’яснення, які послуги можуть надаватись ветеранам та учасникам бойових дій, та яким чином їх можна отримувати. Також буде надіслана вимога для органів місцевого самоврядування щодо створення спеціальної служби для комунікації та консультації із ветеранами та членами їх родин.

Варто зазначити, що такі робочі зустрічі відбуваються регулярно та залучають щоразу більшу кількість представників окремих органів та установ, які вносять вклад в підтримку військових. Відтак, днями відбудеться відеоконференція, в якій візьмуть участь народні депутати України, представники Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, де обов’язково буде представлено нашу область, зокрема напрацювання та пропозиції щодо цього питання.