10.02.2023 — 10:09

В ОВА обговорили питання національно-патріотичного виховання в умовах війни

9 лютого в ОВА відбулося засідання круглого столу, присвяченого питанням національно-патріотичного виховання молоді в умовах повномасштабної війни. Захід проводився відповідно до обласної цільової програми національно-патріотичного виховання у Хмельницькій області на 2022 – 2025 роки. За дорученням начальника ОВА Сергія Гамалія, в роботі засідання взяв участь заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв та представники профільних підрозділів облдержадміністрації.

“Наша нація переживає важкі, але унікальні часи. Такого всеосяжного, патріотичного піднесення нації, яке відбувається зараз, наша історія ще не бачила, – зазначив Володимир Юр’єв, звертаючись до учасників зібрання. – На жаль, це явище викликала війна, яка згуртувала нас, об’єднала заради однієї цілі – перемоги українців над віковічним ворогом. Саме зараз надзвичайно важливо вчити та берегти нашу історію, доповнювати ці знання для молоді любов’ю до своєї батьківщини та зрощувати у них патріотизм заради побудови мирного та розвиненого суспільства”.

У продовження роботи представники Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій, Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та управління молоді та спорту ознайомили учасники зустрічі про стан реалізації програми національно-патріотичного виховання у Хмельницькій області на 2022 – 2025 роки доповіли

Варто зазначити, що обласна цільова програма національно-патріотичного виховання у Хмельницькій області на 2022-2025 роки була затверджена ще до початку повномасштабного вторгнення рашистських окупантів в Україну, тому чимало її заходів потребують доповнень та оновлення. Відтак, представники громадських організацій Хмельниччини поділилися своїм досвідом роботи та висловили свої зауваження й пропозиції щодо вдосконалення програми.

Основну увагу учасники звернули на питання співпраці з освітніми та культурними закладами, волонтерської діяльності, підтримки Збройних сил України, проведення військово-патріотичних заходів, адаптації внутрішньо переміщених осіб тощо.

Підбиваючи підсумки, учасники надали напрацьовані пропозиції та рекомендації на розгляд відповідних структурних підрозділів для враховування в подальшій роботі. Зокрема, на засіданні підтримали пропозицію щодо активізації роботи Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації шляхом введення до її складу нових представників громадськості.