16.02.2023 — 10:45

В ОВА відбулася онлайн нарада з очільниками районів та головами територіальних громад області

15 лютого під керівництвом начальника ОВА Сергія Гамалія відбулася онлайн нарада з очільниками районів та головами територіальних громад області щодо обговорення актуальних питань сьогодення. До участі в розмові долучилися заступники начальника ОВА, керівник апарату адміністрації та директор Департаменту природних ресурсів та екології ОВА.

Розпочалася нарада з обговорення питання щодо створення та функціонування в області Пунктів незламності. Сергій Гамалій зазначив, що всього в області працює 425 Пунктів незламності, з них 102 були додатково розгорнуті на минулому тижні. Поряд з цим, очільник області наголосив, що керівникам на місцях слід продовжувати роботу з додаткового розгортання пунктів незламності та забезпечення їх усім необхідним, у випадках повного відключення світла.

Далі присутні перейшли до розгляду питання безкоштовної заміни лампочок старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи. Нагадаємо, що в рамках програми Європейської комісії, анонсованою Міністерством економіки України, передбачено  заміну застарілих ламп на світлодіодні лампи. Метою експериментального проекту є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи для економії споживання електричної енергії та відповідного зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Так, побутові лампи розжарювання, отримані АТ “Укрпошта” від населення, підлягають передачі в установленому порядку підприємствам, що здійснюють утилізацію відходів. Тому громади мають організувати зберігання ламп до моменту їх утилізації.

Серед іншого присутні приділили увагу питанням щодо використання обладнання Starlink у Пунктах незламності, створення та функціонування інклюзивно-ресурсних центрів, взяття на квартирний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 16 років та забезпечення виплати дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які закінчують навчальні заклади та досягли 18 річного віку.