20.02.2023 — 15:05

Вони боролися за свободу! На Хмельниччині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні. Серед них – десятеро наших краян: Сергій Бондарчук, Микола Дзявульський, Анатолій Корнєєв, Артем Мазур, Людмила Шеремет, Дмитро Пагор, Олександр Клітинський, Олександр Подригун, Віталій Васильцов, Володимир Чаплінський.

В цей день українці вшановують справжніх патріотів – Героїв, які віддали своє життя за демократичні цінності, свободу та незалежність, людей, які боролися за краще майбутнє для наших дітей. Згадуємо цього дня і тих, хто із зброєю в руках продовжив справу Небесної Сотні – наших воїнів, що полягли на фронтах російсько-української війни.

Сьогодні начальник ОВА Сергій Гамалій спільно із своїми заступниками, представниками обласної та міської ради, силових структур, військовослужбовцями та хмельничанами поклали квіти до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної російсько-української війни.

Завершилися меморіальні заходи покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні. У спільній молитві присутні помолилися за упокій душ тих, хто загинув у ті буремні дні, хто віддав своє життя, захищаючи нашу землю. А найголовніше – просили миру та перемоги для України.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Слава Україні! Героям слава!