24.02.2023 — 15:17

На Хмельниччині відбувся другий волонтерський сніданок, ініційований ОВА

У цей день рік тому почалася повномасштабна війна. Тоді кожен з нас був наляканий та шокований, відчував нестерпний біль від втрати рідних та ненависть до орків. Сьогодні ми – українці, пройшовши рік запеклої боротьби, можемо точно сказати – ми не здамося. Сьогодні висловлюємо безмежну подяку та вклоняємося нашим захисникам та захисницям, які мужньо стоять на захисті нашої країни. Варто згадати і людей, без допомоги і підтримки яких не обходиться жодна перемога наших військових – волонтерів. Адже ця війна об’єднала сотні тисяч людей як в Україні, так і за кордоном, які покинули свої буденні справи, бізнес, роботу і присвятили себе волонтерству.

У листопаді минуло року, з ініціативи начальника ОВА Сергія Гамалія, був організований перший волонтерський сніданок, який об’єднав майже пів сотні представників різних організацій, що пов’язують свою діяльність із волонтерством. Під час заходу волонтери мали можливість розповісти про свою діяльність та досягнуті результати, поділитися ідеями, які вони прагнуть реалізувати.

Сьогодні обласна військова адміністрація продовжила гарну ініціативу і організувала ІІ волонтерський сніданок, який об’єднав благодійників, бізнесменів, колишніх військових, активістів та небайдужих людей. Зустріч була присвячена річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, а саме подяці благодійникам, які за покликом серця продовжують підтримувати та допомагати тим, хто цього потребує.

“Кожен з вас втілює в життя шалені ідеї: від банного комплексу та стоматологічного кабінету на колесах до готування енергетичних батончиків та домашніх смаколиків. Я радий, що на Хмельниччині проживають такі креативні та добрі люди. І сьогодні хочу сказати кожному з вас дякую за невпинну допомогу, реалізацію крутих ідей та підтримку наших військових, а також людей, які були вимушені покинути рідні домівки через агресора”, – сказав начальник ОВА Сергій Гамалій.

Відповідно до Указу Президента України, за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки держави, активну благодійну і гуманітарну діяльність очільник області вручив відзнаки Президента України  «За оборону України» 

Геннадію Годному  – керівнику ГО “Валіза добра”,

Костянтину Кордонському – керівнику ГО “Віра нації”,

Олені Полянській  – керівниці БО “Захисти Хмельниччину”,

Олегу Осіяну – підприємцю, волонтеру,

Михайлу Скоропаду – підприємцю, волонтеру,

Танасійчуку Степану – підприємцю, розробнику додатку “Повітряна тривога”.

В продовження заходу директорка Державного архіву у Хмельницькій області Катерина Бурдуваліс презентувала проект “ARA: століття змінюються, допомога незмінна», який показує як руку допомоги голодуючим в Україні надала Американська Адміністрація Допомоги (АRА) (American Relief Administration). Її структури рятували від голодної смерті українців з весни 1922 по літо 1923 року. І сьогодні, як і 100 років тому, волонтери зі всього світу підтримують Україну, зокрема і США.

Ми бачимо, що час іде, а історія повторюється. Мова зараз як про війну, так і про людей, які в різні часи допомагали Україні. Ми вистоїмо, ми переможемо, бо ми – єдині в своїх думках та ділах!

Дякуємо усім за чудову зустріч!