27.02.2023 — 10:08

#ЛЮТИЙДОНАТ: стартувала благодійна акція від Національного банку

Національний банк України разом з фандрайзинговою платформою United24 та в партнерстві з ПриватБанком оголошують про старт благодійного збору коштів “#лютийдонат”.

Мета ініціативи – зібрати кошти на 10 безпілотних комплексів «ЧАКЛУН» для Збройних Сил України.

«ЧАКЛУН» — легкий у використанні, придатний до ручного запуску та ремонту в польових умовах розвідник українського виробництва. До кожного комплексу входять 5 дронів, які здатні перебувати в повітрі 60 хвилин та літати на відстань до 100 кілометрів. Вартість 1 комплексу – 1 032 000 грн.

“Минув рік з початку повномасштабної війни, мета якої – знищити Україну. Але Збройні Сили на фронті дають гідну відсіч цим ницим планам ворога, а вся українська громада – спільно допомагає нашій армії. Кожного дня ми подумки з українськими захисниками та захисницями, міркуємо, як ще можемо допомогти нашим героям? І сьогодні я радий оголосити про ініціативу, яку організував Національний банк. Ми запрошуємо кожного приєднатися до благодійного збору коштів та зробити #лютийдонат. Всі кошти будуть спрямовані на купівлю «Чаклунів» – дронів-розвідників, які стануть очима нашим ЗСУ. Щоб підтримати нашу благодійну акцію, ми підготували дійсно цікаві, цінні та неординарні подарунки”, – сказав Голова Національного банку України Андрій Пишний.

Для учасників цієї благодійної ініціативи Національний банк передбачив 24 неймовірних ексклюзивних подарунки. Кожен, хто задонатить щонайменше 300 грн, зможе виграти один із подарунків, що розігруватимуться серед учасників акції:

 ➡ чотири набори пам’ятних монет “Державні символи Україниˮ: «Наш герб», «Наш стяг», «Наш гімн» із підписами Президента Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука;

➡ 13 пам’ятних монет “Архістратиг Михаїлˮ зі срібла. Архангел Михаїл часто зображується як воїн, що перемагає дракона, нечисті сили. Кожна з пам’ятних монет має підпис одного з командувачів Збройних Сил України: Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного (5 шт.), Командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського (4 шт.), Командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука (4 шт.);

➡ сім банкнот номіналом 100 гривень з підписом Голови Національного банку України Андрія Пишного. Відповідно до законодавства України на всіх банкнотах розміщується підпис чинного Голови Національного банку України. Перші 1000 таких банкнот, як правило, мають високу колекційну цінність серед боністів. Лоти нашої акції – навіть не з першої тисячі, а з першої десятки, вони мають порядкові номери АК0000006, АК0000007, АК0000008, АК0000009, АК0000010, АК0000011 та АК0000012. До того ж цінності кожній із них додає власноручний автограф Андрія Пишного.

Кількість донатів від однієї людини – не обмежена. Донат 300 грн – це один шанс виграти, 600 грн – два шанси, 900 грн – три шанси, більше донатів – більше шансів.

Усі донати одразу потрапляють на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб сил оборони України. Після завершення збору коштів представники фандрайзингової платформи United24, створеної за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, придбають за ці кошти розвідувальні дрони «Чаклун» та передадуть їх українським захисникам.

Умови участі у благодійній акції за посиланням: https://bank.gov.ua/ua/news/all/liutyi-donat