07.03.2023 — 15:18

На Хмельниччині дітям-сиротам вручили ноутбуки

Сьогодні в ТРЦ «Woodmall» відбулася зустріч з дітьми – сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування, які прибули в нашу область з прифронтових територій Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської областей.

В рамках зустрічі було передано для навчання та дозвілля 17 ноутбуків для 14 сімей ВПО, в яких виховується 23 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ініціатива стала можливою завдяки проєкту «Професійна Інтеграція ВПО/EU4Skills», який впровадила «GIZ Україна».

«У нас в області отримали прихисток сотні дітей, в тому числі, які залишилися без батьків. Але особливо зараз є актуальним вислів – чужих дітей не буває. Тому ми робимо усе для того, щоб Хмельниччина стала для вас домівкою. Маю надію, що сьогоднішні подарунки допоможуть вам у навчанні”, – сказав заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Також в продовження заходу дітлахи переглянули мультфільм “Дивовижний Моріс”.

Дякуємо команді Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук, а також Уряду Німеччини, Посольству Німеччини в Україні та українському офісу GIZ за надану допомогу.