07.03.2023 — 16:40

В ОВА обговорили питання добудови проблемних об’єктів житлового будівництва

Сьогодні під головуванням заступника начальника ОВА Сергія Ткачука відбулось засідання обласної робочої групи зі сприяння належній організації роботи щодо завершення добудови проблемних об’єктів житлового будівництва. Крім членів робочої групи до обговорення долучилися заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук та громадяни-пайовики будівництва.

Під час засідання розглянуто колективне звернення громадян-пайовиків будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Олександра Кушнірука, 15 (вул.Гастелло, 15, 3-я черга) у м. Хмельницький.

Зазначимо, що відповідно до укладених договорів пайової участі 72-квартирний житловий будинок мав бути введений в експлуатацію ще у 2019 році. З метою врахування інтересів 18-и інвесторів, які отримали кредити по програмі молодіжного будівництва, також був укладений трьохсторонній договір між ДП «Служба єдиного замовника», Хмельницьким регіональним управлінням ДФСМЖБ та забудовником ПМП «Лідер» (м. Хмельницький). Стан та проблеми будівництва житлового будинку неодноразово розглядались на засіданнях обласної робочої групи у 2020-2022 роках, проте забудовник і до сьогодні не завершив роботи.

Відтак, під час зібрання з’ясовано причини не виконання забудовником зобов’язань, визначено основні проблеми та шляхи їх вирішення, надано доручення керівникам Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства, ДП «Служба єдиного замовника», регіонального відділення ДФСМЖБ в межах повноважень надати допомогу у вирішенні окремих питань та здійснювати контроль за виконанням робіт з добудови об’єкту.

Крім того, керівником ПМП «Лідер» визначено строки виконання робіт та завершення будівництва житлового будинку.