09.03.2023 — 11:14

Сьогодні Хмельниччина відзначає 209 річницю з дня народження Тараса Шевченка

Минуло 209 років з дня народження Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Україна щороку вшановує його пам’ять у цей день та зачитує кобзареві вірші, якими надихаються українці у всьому світі. Ця видатна, історична постять живе в серці цілої нації та символізує незламність духу наших співвітчизників, які століттями ведуть боротьбу за волю, мир та незалежність.

Тарас Шевченко повністю присвятив своє життя Батьківщині, від самого його початку описував у віршах та картинах велич і красу України, створював фундаментальні та пророчі твори, які лягли в основу національної ідеї – свободи українського народу. Кобзар збирав навколо себе ідейних послідовників та небайдужих до долі нації, до самої смерті він вів боротьбу проти загарбників та окупантів, які намагалися знищити все українське. Проте справа Шевченка не закінчилася і по цей день.

Як і в минулі віки, так і зараз, українцям доводиться виборювати незалежність, проливати кров за свою землю та віддавати найцінніше за правду і волю.

Відтак, на знак вшанування пам’яті Великого Кобзаря у сквері ім. Т.Г. Шевченка обласного центру, відбулося покладання вінків та квітів. Навколо постаменту зібралися представники керівництва області та міста, силових структур, громадськість та шанувальники творчості кобзаря, які у хвилині мовчання згадали усіх тих, хто поклав своє життя за Україну.

Свою Україну любіть. Любіть її… Во врем’я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть – Т.Г. Шевченко