10.03.2023 — 16:46

В ОВА відбувся круглий стіл «Концепція та ключові проекти регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності Хмельницької області»

10 березня Хмельницька обласна військова адміністрація спільно з Проектом USAID «Eнергетична безпека» провели круглий стіл «Концепція та ключові проекти регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності (РПЗЕЕ) Хмельницької області».

Модератором заходу виступив заступник начальника ОВА Сергій Ткачук. До обговорення долучилися представники місцевих громад, Державного комітету України з енергозбереження, проекту USAID «Eнергетична безпека», Міжнародної Ради з великих електричних систем CIGRE, Інституту газу та Загальної енергетики НАН України, Хмельницького національного університету, Посольства Республіки Корея в Україні, Копенгагенського кліматичного центру UNEP, Хмельницькобленерго, Хмельницьктеплокомуненерго, члени робочої групи при ОВА з розробки РПЗЕЕ та інші організації. Загалом участь у заході взяв 71 фахівець.

Круглий стіл був присвячений розгляду та затвердженню концепції РПЗЕЕ Хмельницької області, а також питанню функціонування та розповсюдження малої розподіленої когенерації для підвищення надійності електрозабезпечення критичної інфраструктури населених пунктів та інших соціально важливих об’єктів.

Після обговорення були прийняті спільні рекомендації для членів робочої групи при ОВА та учасників заходу.