15.03.2023 — 14:13

Одна золота, дві срібні й три бронзові нагороди – такий підсумок виступу збірної України на чемпіонаті Європи з фехтування

Одна золота, дві срібні й три бронзові нагороди – такий підсумок виступу збірної України у столиці Естонії на чемпіонаті Європи з фехтування серед кадетів та юніорів. Приємно відзначити, що наші спортсмени зійшли на п’єдестал пошани у всіх трьох видах зброї: маємо п’ять особистих і одну командну медаль.

Чемпіонкою в індивідуальній першості серед кадеток, обмінявши минулорічну бронзу на золото Таллінна-2023, стала шпажистка з Києва Емілі Конрад. Компанію на п’єдесталі їй склала львів’янка Анна Максименко, додавши до звання віцечемпіонки світу-2022 бронзу континентальної першості у цій же віковій категорії U-17. А через день вони вибороли прогнозовану медаль і в командних змаганнях разом з вихованками Хмельницького фехтувального клубу “Alter Ego “ Поліною Спиридоновою та Устіною Огон (тренер Євген Юрковський).

Українки розпочали змагання впевненою перемогою в 1/8 над господарками доріжки (45:36), після цього у наступному поєдинку не залишили шансів суперницям з Ізраїлю (45:31). Поступившись у півфіналі польській команді (34:44), наш квартет зійшовся у поєдинку за бронзу зі збірною Франції. Перша серія боїв завершилася на користь українок (15:10). Але суперниці аж ніяк не збиралися здаватися і до заключного дев’ятого поєдинку їм таки вдалося встановити рівновагу – 35:35. Надалі француженка Лана Таран першою змогла завдати двох уколів поспіль і вивести свою команду вперед. Проте новоспечена чемпіонка Європи в особистому заліку Емілі Конрад зрівняла рахунок і у додаткову хвилину вирвала перемогу для України (40:39).

  Підсумковий результат шпажисток:

1. Угорщина

2. Польща

3. Україна.

Наразі Поліна Спиридонова перебуває на навчанні у Львові і тепер представляє Львівську область, а 16-річна Устіна Огон – учениця Хмельницького НВК №4, продовжує вдосконалюватися у ФК, “Alter Ego “.

Вперше зійшли на п’єдестал пошани змагань такого рівня фехтувальники з інших регіонів: рапірист Андрій Черкашин, який став бронзовим призером серед кадетів, і шабліст Дарій Лукашенко – срібний призер у змаганнях юніорів. Крістіна Петрова, яка раніше вже мала нагороди великих турнірів разом з командою, стала віцечемпіонкою Європи в особистій першості з фехтування на рапірах.

Вітаємо наших медалістів, їх батьків та особистих тренерів, увесь тренерський штаб збірної та фехтувальну спільноту України! У цей складний для держави час спортсмени продовжують самовіддано працювати на своєму спортивному фронті і підіймають синьо-жовтий прапор на великих турнірах! Низький уклін нашим захисникам, завдяки яким є можливість здобувати нагороди для України.