16.03.2023 — 09:33

Рятувальники Хмельниччини провели урок безпеки для дітей з особливими освітніми потребами

15 березня правил безпечного життя навчалися учні Хмельницької спеціальної загальноосвітньої школи №33, яка дає освіту дітям з особливими освітніми потребами. Урок з мінної безпеки провели викладачі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Викладач вела урок за особливою методикою: короткими, але наповненими важливою інформацією реченнями, з наочним навчальним матеріалом у малюнках, з прикладами іграшок та предметів, де може бути замаскована вибухівка. Крім цього, старших школярів навчали проводити серцево-легеневу реанімацію. І увесь цей процес супроводжувала педагог-сурдоперекладач. Зрештою, один урок провели у чотири руки і охопили таку вразливу категорію малечі.

У майбутньому, закріпити матеріал і вчителям, і дітям дозволить друкована продукція ЮНІСЕФ розроблена спільно з ДСНС, яка постійно супроводжує Уроки безпеки для дітей.
Для цих дітей Урок з мінної безпеки став особливим ще й тим, що вони відкриті до нової інформації але, на жаль, мають обмежені можливості отримувати її вдосталь.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області