17.03.2023 — 14:45

В ОВА обговорили питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я

Сьогодні під керівництвом заступника начальника ОВА Сергія Ткачука відбулася робоча нарада з представниками обласних закладів охорони здоров’я щодо деяких питань організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Варто нагадати, що Кабінет Міністрів України 28 лютого 2023 року схвалив Постанову № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

Прийняті акти мають на меті сформувати в Україні спроможну мережу закладів охорони здоров’я, що забезпечуватиме медичне обслуговування у межах відповідного госпітального округу, зокрема під час надзвичайних ситуацій, надзвичайного чи воєнного стану, та дає змогу організувати належну якість такого обслуговування, своєчасність та доступність для населення, а також ефективне використання матеріальних, трудових та інших ресурсів.

Як наголосив Сергій Ткачук, наразі ведеться активна робота з налагодження концепції функціонування мережі закладів охорони здоров’я у області відповідно до зазначеної постанови. “Як завжди, пріоритетним напрямком медицини залишається надання якісних та своєчасних медичних послуг для населення. Відтак, ми будемо узгоджувати усі економічні, політичні та юридичні аспекти роботи окремих медзакладів, аби вони і надалі працювали на користь здоров’я громадян області та всієї країни,” – зазначив посадовець.