17.03.2023 — 16:39

У Дунаєвецькій міській громаді розпочав роботу Клас безпеки

Одне із професійних училищ у місті Дунаївці поповнилося сучасною новою аудиторією — від сьогодні тут розпочав роботу Клас безпеки, який даватиме знання для студентів навчального закладу, а також  для школярів усіх шкіл Дунаєвецької громади.

У Класі безпеки навчатимуть, як діяти в екстрених ситуаціях. За вчителів у класі будуть рятувальники, правоохоронці та медики. На відкритті студентам продемонстрували ази домедичної допомоги інструктори благодійної організації  “Мальтійська служба допомоги”, кваліфіковані медики екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Та найбільше захоплення студентів викликали практичні навчання від Служби порятунку Хмельниччини. Глядачі охрестили дійство — фаєр-шоу від  рятувальників, але насправді це були унікальні навчання про шкоду та загрозу вогню у побуті.

Полум’я може бути товаришем, якщо його використовувати з обережністю, або ж — ворогом, якщо ігнорувати правила безпеки, — у цьому переконані рятувальники Хмельниччини. Саме тому на відкритті Класу безпеки продемонстрували у такий спосіб основні причини пожежі: під час приготування їжі, як от загоряння олії, через коротке замкнення мережі та наслідки хімічного загоряння. І найголовніше — як здолати “полум’яного ворога” у перші хвилини та не допустити поширення вогню далі.

Загалом Клас безпеки у Дунаївцях охопить навчанням вікові категорії від старшокласників до студентів профтехосвіти. Уроки з безпеки життя тут планують надавати максимальною кількістю годин.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області