20.03.2023 — 14:02

Одна з військових частин НГУ святкує своє 30-річчя

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін привітав службовців однієї із військових частин НГУ із 30-ю річницею її заснування та з нагоди професійного свята – Дня Національної Гвардії України. До привітань також долучилися почесні гості – представники органів влади, місцевого самоврядування, силових структур, представники культури та церковні служителі, які прибули на святкування з подяками, грамотами та подарунками для командування військової частини й гвардійців.

Уже 9 років поспіль Національна Гвардія служить потужною силою, яка не лише забезпечує громадський порядок та захищає державні об’єкти, а й виконує бойові завдання на фронті, обороняє національний суверенітет та стримує збройну агресію східного сусіда.

Вітаючи присутніх, Сергій Тюрін наголосив, що день створення військової частини – це святковий день для всіх військовослужбовців, які мали або мають честь проходити військову службу саме тут. “Бути нацгвардійцем у всі часи було почесно, адже це справжня еліта української армії. Саме нацгвардійці одними з перших зустрічають ворога та дають йому гідну відсіч, – сказав посадовець. – Дякую вам, що у скрутний для України час ви виявилися вірними словам військової присяги, даної народу та державі, і день за днем, не шкодуючи власного здоров’я і життя, продовжуєте захищати і відновлювати територіальну цілісність України та її суверенітет.”

Так, за сумлінне виконання службових обов’язків із забезпечення державної безпеки, оборони держави та з нагоди Дня створення військової частини перший заступник начальника ОВА нагородив кращих нацгвардійців почесними грамотами ОВА та подарунком.