21.03.2023 — 16:59

Громади області отримали 25 генераторів для “Пунктів незламності”

В умовах сьогодення “Пункти незламності” стали своєрідними острівцями безпеки, стабільності, тепла і нашої єдності, більшість з яких функціонують цілодобово і безкоштовно для тимчасового перебування. Наразі в області визначено та розгорнуто 462 таких пункти, з них 368 – розташовані в громадах області.

Тож з метою забезпечення їх належного функціонування сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін передав 25 генераторів, отриманих в рамках міжнародної допомоги.

Новенькі генератори отримали Новоушицька, Новодунаєвецька, Закупненська, Кам’янець-Подільська, Орининська, Старосинявська, Зіньківська, Заслучненська, Миролюбненська, Староостропільська, Щиборівська, Солобковецька, Красилівська, Волочиська, Деражнянська, Розсошанська, Ямпільська, Білогірська, Грицівська, Михайлюцька, Судилківська, Понінківська, Улашанівська громади.

“Питання забезпечення якісного функціонування Пунктів незламності перебуває на постійному контролі керівництва області. Адже ворог не полишає своїх загарбницьких намірів. Тому ми і надалі працюємо над тим, аби бути готовими до можливих викликів”, – сказав Сергій Тюрін.

Поряд з цим, посадовець додав, що наразі триває моніторингова робота щодо необхідності розміщення окремих Пунктів незламності в тих чи інших населених пунктах, аби перевести їх у так званий «сплячий режим». У випадку критичних ситуацій вони будуть розгорнуті впродовж кількох годин.