25.03.2023 — 16:33

Хмельниччина долучилась до «Здорової прогулянки»

Сьогодні хмельничани та гості міста долучились до «Здорової прогулянки», яка проходила в рамках інформаційної кампанії “Бустерни свою стійкість”. Вона охопить загалом 10 областей і має на меті нагадати про необхідність вакцинації від коронавірусу під час війни.

Понад 120 учасників разом з сертифікованим інструктором української федерації зі скандинавської ходьби Оленою Швед мали можливість навчитися ходінню.

Організатори запевняють, що такий оздоровчий мотиваційний захід – можливість потурбуватися про своє здоров’я та провести час з користю на свіжому повітрі.

“Проведення таких заходів чудова ініціатива, адже нам випадає можливість оздоровитися, навчитися чомусь новому, а найголовніше – перевірити стан свого здоров’я. Бо, на жаль, COVID-19 досі залишається актуальною проблемою для України. Тому запрошую усіх цікаво і з користю для здоров`я провести свій вихідний день”, – зазначив заступник начальника ОВА Сергій Ткачук, звертаючись до учасників заходу.

Також усі охочі мали можливість не тільки навчитися навичкам скандинавської ходьби, а й перевірити стан свого здоров’я у так званій медичній зоні. Зокрема, виміряти артеріальний тиск та внутрішньоочний тиск; перевірити рівень цукру в крові; визначити індекс маси тіла; пройти флюорографічне обстеження на пересувному флюорографі; зробити тест на ВІЛ та гепатит С; проконсультуватися у лікаря-терапевта та отримати консультацію психолога; вакцинуватися проти COVID-19.

Крім того, організаторами був проведений розіграш на тему здоров’я, де за правильні відповіді кожен отримав приємні подарунки.

Нагадаємо, захід ініційований Міністерством охорони здоров’я України та Центром громадського здоров’я МОЗ України в межах регіональної комунікаційної кампанії з підтримки вакцинації від COVID-19.