27.03.2023 — 11:59

В ОВА відбулось засідання комісії з питань визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки

На сьогодні питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану залишається актуальним. Відтак, днями в ОВА відбулось засідання комісії з питань визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Провів його перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

В рамках виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» членами комісії було визначено 11 підприємств критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Варто зазначити, що всього від початку дії постанови в області визначено 19 таких підприємств.

Також в області діє розпорядження начальника ОВА від 08.03.2023 №88/2023-р, яким затверджено критерії, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, що мають важливе значення для задоволення потреб територіальної громади.