29.04.2023 — 13:50

Сергій Тюрін привітав прикордонників з професійним святом

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін привітав службовців Національної академії державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького із професійним святом – Днем прикордонника України. Традиційно, це свято відзначають щорічно 30 квітня починаючи з 2018 року.

Прикордонники – наша перша лінія оборони, герої, які без зайвих слів тримають українські рубежі. За часи незалежної України прикордонники уже не раз зустрічали ворога та давали йому відсіч, бій триває і дотепер.

“Хмельниччина – це кузня висококваліфікованих офіцерів-прикордонників, адже саме тут найкращі прикордонники країни розпочинали і розпочинають свій професійний шлях. І це неабиякий привід для гордості,” – звертаючись до присутніх, на заході наголосив Сергій Тюрін.

Принагідно, посадовець вручив відзнаки та подарунки обласної адміністрації кращим представникам колективу Національної академії державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Впродовж заходу, присутніх також вітали народні депутати, представники керівництва області та міста, силових структур та Державної прикордонної служби України.

Також під час заходу, відповідно до наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін був удостоєний нагороди від голови Державної прикордонної служби України – медалі «За сприяння в охороні державного кордону України». За словами посадовця, ця нагорода – спільне досягнення, як обласної влади так і кожного жителя громади, які впродовж війни допомагають зміцнювати наш оборонний потенціал.