01.05.2023 — 09:35

Головне за тиждень

Головне за тиждень:

🔹Дощова холодна погода загальмувала проведення посівної на всій території області. Однак станом на 27.04 року на площі 71,6 тис. га завершено сівбу ранніх ярих зернових культур. Продовжується посадка цукрового буряку, соняшнику. Розпочалася сівба таких пізніх культур, як соя і кукурудза на зерно. Господарствами населення проводиться посадка картоплі та посів овочевих культур.
🔹У період з 21 до 28 квітня 2023 року Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій підготовлено та передано на розгляд до Хмельницької ОВА 18 проектів розпоряджень начальника ОВА щодо реєстрації Статутів релігійних громад у новій редакції, з яких 11 з УПЦ, які перейшли в ПЦУ. Всього з 24.02.2022 до 28.04.2023 року зареєстровано статути 18 релігійної громади УПЦ у новій редакції, 151-на з яких перейшла в ПЦУ та 30 – у незалежні православні громади. Крім того, з 15.02.2023 року проведено державну реєстрацію юридичної особи 87 релігійних громад.
🔹Створено Координаційної раду з розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя; підготовлено і відпрацьовано проект обласної програми з розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Хмельницької області на 2023-2025 роки.
🔹Проведено чемпіонат Хмельницької області з волейболу серед дівчат 2008 р.н. та молодших у м. Деражня та Відкритий чемпіонат Хмельницької області серед молодших кадетів 2010 р.н. і молодших з легкої атлетики.
🔹Відбувся брифінг-презентація концепції роботи з ветеранами на території Хмельниччини.
🔹У пункті видачі одягу при Хмельницькій ОВА видано 1420 кг одягу для 545 ВПО.
🔹За період з 21.04 до 27.04 на Хмельниччину із Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей прибуло 166 евакуйованих осіб, виплачено допомогу 154 особам.
🔹Проведено чергове засідання комісії з підготовки закладів освіти Хмельницької області до нового навчального року в умовах воєнного стану. Розглянуто готовність споруд цивільного захисту. 12 закладів отримали погодження комісії на організацію очної форми роботи зі врахуванням місткості укриття, 1 заклад отримав відмову.
🔹З 24.04 до 27.04 в області зареєстровано 367 підтверджених випадків COVID-19, що на 25% менше, ніж за аналогічний період минулого тижня.
🔹Проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.
🔹Проводяться роботи з ямкового ремонту щебеневих покриттів та ліквідації вибоїн.
🔹З метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками, які задіяні для перевезення гуманітарної допомоги, до телекомунікаційної системи «Шлях» внесено відомості про 31 громадянина.
🔹За період з 21.04 до 27.04 працівниками Відділу державного нагляду (контролю) перевірено 238 транспортних засобів, виявлено 68 порушень та складено 68 актів. Винесено 25 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 351220 грн. До державного бюджету перераховано 322150 грн.
🔹Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано 2 автомобіля високої прохідності та засоби розвідки підрозділу, який безпосередньо виконує завдання із забезпечення територіальної цілісності України.
🔹Забезпечено виконання протокольного рішення за результатами селекторної наради в Офісі Президента України щодо створення загальнодержавної електронної бази фонду захисних споруд цивільного захисту. До Загальнодержавної онлайн-форми внесено дані на 3012 захисних споруд ЦЗ, що складає 100% від потреби.
🔹Продовжуються заходи з реалізації вимог постанови КМУ №134 від 14.02.2023 року щодо створення ланок, субланок ЦЗ в районах та територіальних громадах, реорганізації органів управління та сил цивільного захисту. 27 квітня поточного року проведено заняття з представниками обласних спеціалізованих служб ЦЗ (17 осіб структурних підрозділів обласної військової адміністрації та територіальних підрозділів ЦОВВ) щодо порядку відпрацювання документації служб та здійснення розрахунку сил та засобів.
🔹Продовжуються заходи з удосконалення регіональної централізованої системи оповіщення. Старокостянтинівською територіальною громадою закуплено та встановлено систему централізованого оповіщення населення на суму 202,0 тис. грн.
🔹Визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення 9 підприємств області.
🔹Підписано План спільної діяльності щодо реалізації проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», який впроваджується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).
🔹Забезпечено фінансовим ресурсом головних розпорядників коштів обласного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо.