01.05.2023 — 21:43

На Хмельниччині перебуває торгова делегація зі штату Юта (США)

Зустрічали поважних гостей перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Приємно, що за прикладом штату Міссісіпі, який вже близько року є нашим офіційним штатом-побратимом та увесь час всебічно допомагає та підтримує наш край, представники благодійної організації зі штату Юта теж захотіли долучитися до допомоги Хмельницькій області.

«На сьогоднішній день США – чи не найбільший донор військової, фінансової, гуманітарної та консультаційної допомоги. За це висловлюю слова величезної вдячності усьому американському народу. Та окремо хочу подякувати мешканцям штату Юта, адже знаю, скільки гуманітарної допомоги наш край отримав саме від вас», – сказав Сергій Тюрін, звертаючись до іноземних гостей.

Також посадовець запевнив, що Хмельниччина зацікавлена в розвитку взаємовигідного українсько-американського співробітництва і, за його словами, підписання Меморандуму про співпрацю дасть можливість втілити в життя багато корисних і потрібних справ на теренах області.

В ході зустрічі сторони обговорили питання гуманітарної підтримки, розвитку стартапів на базі Хмельницького національного університету, українсько-американського співробітництва, співпраці в галузі збереження історично-культурної спадщини нашого краю, використовуючи досвід штату Юта тощо.

На завершення відбулося підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між Хмельницькою обласною радою та благодійною організацією «August Mission».